Daelmans-Group-stroopwafels

Daelmans Banket is een internationaal familiebedrijf dat jaarlijks over de gehele wereld voor één miljard genietmomenten per jaar zorgt. Op drie locaties produceren wij overheerlijke koek en banket voor tientallen nationale en internationale private labels. Vanuit ons hoofdkantoor in Nieuwkuijk en onze kantoren in de UK en USA werken wij intensief samen met vrijwel alle grote retailers en Out of Home organisaties. Onze producten worden verkocht door vrijwel alle supermarkten in Nederland als private label of onder het Daelmans merk. Daarnaast exporteren wij naar meer dan 30 landen over de gehele wereld. Wij spelen in diverse markt- en productsegmenten een toonaangevende rol.

Ter versterking van ons Finance & Control team zoeken wij een gedreven, ondernemende en ambitieuze:

BUSINESS CONTROLLER SALES (fulltime, regio Den Bosch)

Binnen een dynamisch Finance & Control team van vijf collega’s ben je in een brede functie verantwoordelijk voor Sales Controlling. Je rapporteert hiërarchisch aan de Sr. Controller en ziet de nationale en internationale Sales en Account Managers als ‘interne klanten’. Samen met je collega’s houdt je je bezig met de Planning & Control cyclus en financiële administratie binnen Daelmans. Het volledige Finance team heeft als standplaats Nieuwkuijk en wordt aangestuurd door de Finance Manager. Beide leidinggevenden zijn zeer ervaren finance professionals die garant staan voor een werkomgeving waarin je jezelf vaktechnisch en persoonlijk verder kunt ontwikkelen en ontplooien.

Doel van de functie:

Het voornaamste doel van deze functie is het geven van inzicht in de sales resultaten en je hebt daarbij een onafhankelijke blik op de business. Je stelt periodieke rapportages en analyses op, volgt de financiële en business resultaten en zet deze af tegen de organisatiedoelstellingen. Daarnaast standaardiseer en optimaliseer je de financiële processen en systemen.

Hoe ga je dit bereiken?

Om deze rol goed in te kunnen vullen bezit je over uitstekende communicatieve vaardigheden. Je bent analytisch sterk en kan goed samenwerken. Je hebt een hands-on mentaliteit, business sense en -drive. Je bent enthousiast, met een goede dosis overtuigingskracht en staat stevig in je schoenen.

Je zult in deze functie waardering krijgen als je jezelf kunt opstellen als een proactieve, kritische sparringpartner van de Sales en Account Managers. Je bent in staat om complexe (financiële) data te vertalen naar duidelijke conclusies en inzichten waarin je jouw stakeholders kan meenemen. Je deelt jouw inzichten met de Sales en Account  Managers en de Sr. Controller. Daarnaast ben je primair verantwoordelijk voor actief debiteurenbeheer. Idealiter ben je toe aan de tweede of derde stap in jouw carrière.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Opstellen van diverse periodieke rapportages, analyses en betrouwbare management informatie;
 • Zorgdragen voor tijdigheid en juistheid van de periodieke sales resultaten, waaronder trends en marges per afzetgebied, klant, productgroep dan wel combinaties daarvan;
 • Ondersteunen van de Sales en Account Managers door het maken van diverse (financiële) analyses en support bieden bij business vraagstukken;
 • Proactief in het signaleren van proces- en efficiencyverbeteringen, binnen en buiten de eigen afdeling en deze verbeteringen ook doorvoeren;
 • Verzorgen van actief debiteurenbeheer;
 • Uitvoeren van ad hoc werkzaamheden ter assistentie van de Sr. Controller;
 • Als een echte teamspeler ondersteun je ook bij financieel administratieve werkzaamheden op de eigen afdeling en bij periodieke activiteiten in het Finance team, zoals de periode- en jaarafsluitingen, accountantscontrole en budgetten.

Wie ben jij?

 • Je beschikt minimaal over een afgeronde HBO opleiding in bedrijfseconomische of vergelijkbare financiële richting;
 • Je neemt werkervaring mee als Finance professional, waarbij je idealiter hebt kennis gemaakt met zowel Controlling als Accounting werkzaamheden;
 • Je hebt affiniteit en liever nog ervaring met Controlling binnen een FMCG en/of commerciële omgeving;
 • Je hebt een sterke affiniteit met geautomatiseerde systemen (ervaring met ERP LN of Baan IV is een pré);
 • Je hebt ervaring met Excel (pivot tables zijn geen verrassing), ervaring met Power BI is een pré;
 • Je beschikt over sense of business en floreert in een dynamische en klantgerichte organisatie;
 • Je bent een prettige, kritische en zelfverzekerde gesprekspartner binnen alle lagen van de organisatie, waarbij je de vertaalslag van cijfers naar management informatie kunt maken;
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift. Je beheerst de Engelse taal zodanig dat je een gesprekspartner bent voor onze Engelstalige Sales Managers.

Wij bieden:

Daelmans biedt een interessante en dynamische werkkring waarin je volop de mogelijkheid krijgt jezelf verder te ontwikkelen. Omdat Daelmans gelooft in de ontwikkeling van zijn werknemers investeert zij ook in haar medewerkers. Daelmans is een internationaal groeiend familiebedrijf in een cultuur die zich laat kenmerken door de waarden oer-Hollands, creatief, ambitieus, gedreven en authentiek. De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de zwaarte van de functie.

Reactie:

Jouw sollicitatie voorzien van cv, kun je mailen naar personeelszaken@daelmansgroup.com

Daelmans stelt acquisitie n.a.v. deze vacature niet op prijs.