Daelmans Banket wint 2014 - Award van Task Force Duurzame Palmolie

rspo award daelmansPERSBERICHT

Daelmans Banket B.V., producent van bakkerijproducten heeft de 2014 award van de Task Force Duurzame Palmolie gewonnen. De Award van de Task Force wordt sinds haar oprichting ieder jaar uitgereikt aan het bedrijf dat zich onderscheidt. Het bedrijf wint de award vanwege haar actieve communicatie over duurzame palmolie op haar stroopwafels en de overschakeling naar 100% duurzame palmolie conform het Task Force commitment.

Daelmans doet dit zowel voor het eigen merk als voor private label. “Door het ‘RSPO trademark’ te gebruiken laat Daelmans zien zich actief in te zetten voor duurzame palmolie. Het is hiermee een voorbeeld voor andere bedrijven in de palmolieketen”,  aldus Eddy Esselink, voorzitter van de Task Force Duurzame Palmolie bij de bekendmaking van de award tijdens de Europese Roundtable van de RSPO in Amsterdam. Hier ontving Jeroen Daelmans, (mede)eigenaar van Daelmans Banket B.V., de award. Daelmans gebruikt al sinds 2013 duurzame palmolie en stapte in 2014 geheel over naar ‘Mass Balance’. Dit doet Daelmans voor al haar grondstoffen die palmproducten bevatten, ook daar waar de klant er niet naar vraagt. Daelmans wil vanaf 2016 over stappen naar ‘Segregated’ duurzame palmolie. “Iedereen weet inmiddels dat we zorgvuldiger met onze mooie planeet om moeten gaan en ik vind dat iedereen daar zijn eigen verantwoordelijkheid in moet nemen. Wij doen dat onder andere door uitsluitend duurzame palmolie te gebruiken en dat mag iedereen weten. Ik waardeer het zeer dat Daelmans Banket met dit initiatief de 2014 – Award van de Task Force Duurzame Palmolie wint, dat geeft aan dat wij goed bezig zijn en ik hoop dat velen ons zullen volgen” aldus Jeroen Daelmans.

Daelmans Banket is lid van de Vereniging voor de Bakkerij- en  Zoetwarenindustrie (VBZ) en onderdeel van de Task Force Duurzame Palmolie. De Task Force heeft de ambitie om alle palmolie bestemd voor de Nederlandse markt duurzaam in te kopen eind 2015. Gisteren maakte de Task Force al bekend dat de gehele Nederlandse voedingsmiddelenindustrie in 2014 voor 72% duurzame palmolie verwerkte.

Noot voor de redactie: 

De Task Force Duurzame Palmolie is opgericht in 2010 en bestaat uit de in Nederland gevestigde schakels van de palmolieketen:

  • Algemene Kokswaren en Snackproducenten Vereniging (AKSV)
  • IMACE – NL, voorheen de Bond van Nederlandse Margarinefabrikanten
  • Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL)
  • Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI)
  • Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie (NEVEDI)
  • Vereniging voor de Aardappelverwerkende Industrie (VAVI)
  • Vereniging voor de Bakkerij- en Zoetwarenindustrie (VBZ)
  • Vereniging van Nederlandse Fabrikanten van Eetbare Oliën en Vetten (VERNOF)
  • MVO – de ketenorganisatie voor oliën en vetten.

IDH, The Sustainable Trade Initiative ondersteunt de ambitie van de Task Force.

Voor meer informatie over Daelmans Banket: www.daelmansbanket.nl

Over Sustainable Palm Oil Task Force: www.taskforceduurzamepalmolie.nl

Over corporate social responsibility – the chain organisation of all oils & fats: www.mvo.nl

Over IDH, the Sustainable Trade Initiative: www.idhsustainabletrade.com/nederlands

Over RSPO (English): www.rspo.org

Voor aanvullende vragen en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Eddy Esselink, Voorzitter van de Task Force Duurzame Palmolie via esselink@mvo.nl of via tel.nr. 079 363 4354 / mobiel: 06 12142551.

Deel dit bericht: